Over Bambocks

Er waren eens twee vrienden die op zoek gingen naar de perfecte sok …  

Eén keer bamboe, altijd bamboe. De eerste keer dat wij dit materiaal aan onze voeten voelden, waren we verkocht. Sterker nog, we wilden het liefst meteen onze hele sokkencollectie vervangen. Maar alleen sokken van bamboe was niet genoeg, we zochten naar meer: extreem draagcomfort, hoogwaardige kwaliteit, hygiënisch én duurzaam.  

 And so the journey begins … 

We wisten wat we wilden en hoe we dit wilden. Gingen op reis met een duidelijk doel voor ogen. Onze zoektocht voerde ons langs veel verschillende fabrikanten en leveranciers. We kochten hónderden sokken. Probeerden ze allemaal, onder het motto ‘is het niks, dan hebben we in ieder geval genoeg sokken voor de rest van ons leven’. De ene was goed, de andere beter, maar geen enkele was perfect. 

Toch was opgeven geen optie. Na de zoveelste teleurstelling, kwam er een gedachte op die nooit meer wegging: waarom maken we onze ideale bamboe sok niet zelf?  

In 2015 vonden we een fabrikant die voldeed aan al onze wensen. Die kon leveren wat wij wilden, hoe wij het wilden … De beste fit in de hoogste kwaliteit bamboe. Eerlijk geproduceerd voor een eerlijke prijs. We gingen met designers om tafel en niet veel later was hij daar: dé perfecte bamboe sok. Bambocks was geboren. 

Inmiddels brengt onze passie voor duurzame producten ons verder dan alleen bamboesokken. Onze collectie is uitgebreid met comfortabele boxershorts en t-shirts in de perfecte pasvorm. Gemaakt van bamboe in combinatie met hoogwaardig biologisch katoen, op een manier zoals je van ons verwacht: milieuvriendelijk en fair. En we zijn er nog lang niet. Onze reis is pas net begonnen …  

Because we care 

Bij Bambocks geloven we dat geluk vaak zit in de kleinste details. In dingen waar je niet altijd (meer) bij stilstaat. Maar wist je dat geluk ook kan zitten in iets zó vanzelfsprekends als het dragen van sokken en ondergoed?  

Wij vinden dat normaal ook best bijzonder mag zijn. Daarom kiezen wij ervoor om anders te zijn dan anders. Béter. We hechten waarde aan duurzaamheid en een beter milieu. Geven om mens en natuur. Onze producten worden dan ook gemaakt van natuurlijke materialen als bamboe en biologisch katoen. Deze worden ‘gewonnen’ in een veilige werkomgeving, waarbij minder energie en water wordt gebruikt dan bij traditionele katoenproducten. Kortom: eerlijk en verantwoord.   

Wij doen niet aan vier of zes collecties per jaar. Houden niet van fast fashion, maar gaan voor kwaliteit. Onze producten zijn dan ook never out of stock. We plannen vooruit en optimaliseren onze productieprocessen om verspilling te minimaliseren. Onze normen zijn belangrijk en we controleren dan ook persoonlijk om te zien of daaraan wordt voldaan. En ook in onze verpakkingen zijn we milieubewust. We houden deze bewust klein en gebruiken nooit meer materiaal dan nodig.  

Maar we geven ook om jou. Onze sokken, boxershorts en t-shirts zijn daarom niet alleen super zacht en comfortabel, maar bieden ook andere voordelen waar jij je goed bij voelt. Zoals antibacterieel en anti-transpirant, UV-werend en thermoregulerend. Zo dragen wij niet alleen ons steentje bij aan een betere wereld, maar ook aan jouw dagelijkse geluk.  

Because we care.